Встановлення домофонів

Викличні панелі поділяються на:

• За кольоровістю: кольорові викличні панелі та чорно-білі викличні панелі;
• За типом монтажу: накладний монтаж та врізний монтаж;
• За антивандальністю: антивандальні (виконані з металевих сплавів, з мініатюрним об’єктивом відеокамери та розраховані на роботу в широкому температурному діапазоні та різних кліматичних умовах) і звичайні (як правило виконані з пластику і розраховані на установку всередині приміщення).

Безпосередньо відеодомофон або монітор – внутрішній блок, в якому, крім монітора, на якому видно відвідувача, переговорного пристрою, дзвінка, кнопок управління електрозамком, може бути ще маса цікавих і корисних функцій, починаючи від будильника і закінчуючи елементами управління системою «Розумного дому».

Ціни на послуги зі встановлення домофонів.

Вищевказані пристрої це «кістяк» домофонної системи. Також, в системі домофону можуть бути:

• електрозамки (електро-механічні, електро-магнітні, електро-моторні і т.п.) – пристрої, які дозволяють на відстані відкривати вхідні двері і ворота;
• контролери управління доступом – пристрої, що дозволяють керувати електрозамками за допомогою карт, брелоків, ключів Touch memory (таблеток), набором коду, відбитків пальців і т.п.;
• додаткові відеокамери, які, доповнюючи зображення з відеокамери у викличній панелі, дадуть більш ясну картину того, що відбувається зовні приміщення, і дозволять вам заглянути за кут будинку або на ліфтовий майданчик.

Все більше сучасних домофонів дозволяють організовувати систему інтерком, підключати до себе охоронні датчики, вести постійний запис з відеокамер, встановлених по периметру, і передавати це господарю через мережу Internet і т.д.

Коли Ви прийняли рішення про встановлення відеодомофону, Вам належить наступні кроки:

• Вирішити, яким саме має бути Ваш майбутній відеодомофон, кольоровим або чорно-білим, з гучним зв’язком або трубкою, чи повинен мати в собі вбудований блок пам’яті для фотофіксації тих, хто дзвонив, чи повинен володіти функціями відеореєстратора з виходом в інтернет, буде контролювати одну точку проходу або кілька, в загальному, з вибором функцій у сучасних домофонів проблем немає. При виборі домофону, як зовнішнього, так і внутрішнього блоку, ми рекомендуємо Вам скористатися допомогою фахівців, причому звернути особливу увагу варто на асортимент представленого обладнання, адже під індивідуальні побажання замовника не завжди можна підібрати обладнання одного виробника. Також дивіться на фактичну наявність обладнання на складі компанії продавця і на знання персоналу у ввіреному їм обладнанні.

• Друге, з чим варто визначитися, це місце установки пристрою. Габарити відеодомофону можуть бути абсолютно різними, залежно від функціоналу пристрою і фірми виробника. Якщо Ви прийняли рішення про встановлення домофону до ремонту, то, крім прихованої прокладки всіх необхідних проводів, варто звернути особливу увагу на габарити місця, в якому ви плануєте встановити вашого майбутнього електронного консьєржа. Адже в останній час домофон це вже не просто пластикова коробочка з екраном, а все частіше невід'ємна частина інтер’єру. Сучасні домофони можуть бути не менш витонченими, ніж дорогий автомобіль. Зустрічаються моделі, виконані з алюмінію, високоякісного пластику з різноманітними візерунками, навіть в шкіряному обрамленні і Touch screen дисплеєм.

• Після визначення місця установки пристрою і прокладки всіх проводів можна приступати безпосередньо до встановлення домофону. Викличну панель або дзвінок потрібно встановлювати на висоті приблизно 1.5 м від рівня підлоги - це оптимальна висота для відображення облич відвідувачів різного зросту. Також необхідно враховувати, в який бік відкривається вхідні двері, і викличну панель бажано встановлювати на протилежний від петель бік. При встановленні рекомендується трохи розвертати викличну панель у бік відкриття дверей, оскільки більшість камер у викличних панелях мають кут огляду 42° по вертикалі і 54° по горизонталі, що не дає можливості розглянути відвідувача, який стоїть прямо перед дверима. Спеціально для цього виробники антивандальних викличних панелей комплектують свої пристрої спеціальними поворотними кутками, що дає можливість розвернути відеопанель на відвідувача.

Сам домофон, або внутрішній блок, встановлюється так, щоб перекрити собою виведені заздалегідь проводи, але при цьому має також враховуватися наявність у квартирі або будинку дітей, і зручність користування домофоном для них.

Що робити, якщо необхідність встановити домофон виникла після проведення всіх оздоблювальних робіт, і проводи для домофону не були закладені вчасно?

Краще всього в даній ситуації запросити фахівців, багаторічний досвід яких підкаже оптимальні шляхи встановлення домофону і прокладки проводів у вашій конкретній ситуації. При цьому краще, щоб це були люди, приклади робіт яких ви бачили або маєте рекомендації щодо цієї компанії. Сама по собі установка домофону здається досить нескладним процесом, тому часто за неї беруться самостійно, залучаючи електриків або просто сусіда-студента. Але давайте не забувати, що найкраще виконає роботу той, хто займається цим кожен день і вибрав це своєю професією. Хто краще спече хліб, пекар чи шиномонтажник? Люди не даремно називаються професіоналами, адже знати функціональні особливості багатьох пристроїв, їх можливості, технічні характеристики, правила встановлення і прокладки кабелів, специфіку експлуатації і маленькі секрети в установці повинні саме вони.

Вибрати домофон - ви повинні самі. Встановити - повинен професіонал!

Інженери нашої компанії мають дев’ятирічний досвід роботи зі встановлення домофонів та іншого супутнього обладнання (викличні панелі, відеокамери, електрозамки, прокладка під все це кабелів).

Встановлюючи обладнання, ми даємо гарантію на встановлення, що страхує вас від будь-яких проблем, які можуть виникнути, якщо встановленням домофону займатиметься хтось інший.

Працюйте з професіоналами.

Безкоштовна консультація

Отримати консультацію нашого фахівця ви можете по одній із зручних для вас форм спілкування:

+38 044 361 55 56 +38 098 907 55 44