Яким чином самостійно встановити домофон?

Розглянемо варіант, коли в будинку є стара проводка, яка не була пошкоджена, а отже, може бути використана для підключення домофона, або вона спочатку закладена будівельниками.

Установити домофон своїми руками зовсім не складно! У цій статті ми коротко розповімо про процес встановлення домофона в приміщенні (будинок, квартира, офіс) та необхідні для цього інструменти.

Розглянемо варіант, коли в будинку є стара проводка, яка не була пошкоджена, а отже, може бути використана для підключення домофона, або вона спочатку закладена будівельниками.

Далі нам необхідно знайти, куди виходять дроти, які виведені під домофон, викличну панель і замок, а також місце для розташування всього обладнання.

При підготовці до встановлення домофонної системи необхідно оглянути місце, де був прокладений кабель. Як правило, для підключення домофона використовується стандартний чотирижильний кабель, який також використовується при встановленні сигналізації.

Щодо підключення замка, то може використовуватися силовий кабель на 2 жили (з перерізом 0,75). Якщо кабель був заведений безпосередньо в замок, тоді візуально повинен бути помітний слід проводу, який заходить в замок від місця встановлення викличної панелі.

Для встановлення викличної панелі нам потрібен перфоратор або дриль, також може знадобитися шурупокрут. Використовуючи вищезазначені інструменти або болгарку з кругом по каменю, у стіні або на вибраній поверхні створюється невелика ніша під викличну панель (у випадку, якщо ви хочете врізати викличну панель). Додатково потрібно підготувати допоміжні інструменти та матеріали: паяльник, викрутки, ізоляційний матеріал, кусачки – все, що може знадобитися.

Старт встановлення панелі виклику та замка

Стандартна виклична панель складається з переговорного пристрою, відеокамери, дзвінка і механізму управління замком. У комплект пристрою також можуть входити поворотний куточок і додаткові елементи кріплення.

Якщо виклична панель буде встановлюватися на вулиці, необхідно зробити невеликий проріз на поверхні, на якій буде розміщуватися пристрій. Далі, поставити поворотний куточок і на ньому розмістити викличну панель. Додатково панель може бути захищена козирком, який запобігає потраплянню в неї дощу і прямих сонячних променів.

Для управління замком (12 Вт) використовуються спеціальні накопичувачі (БУЗ – блок управління замком), які встановлюються всередину електрозамка. У замку є простір для встановлення БУЗа, який необхідно розташувати таким чином, щоб він не заважав механічній частині замка і підключався до котушки, яка керує електромеханікою замка.

Монтажні роботи

Встановлюємо панель за допомогою настінного накладного монтажу. За допомогою болгарки вирізаємо форму під корпус викличної панелі. Далі, необхідно перевірити, чи підходить отвір під пристрій.

У готовому отворі закріплюємо поворотний куточок дюбелями і з'єднуємо контакти. До викличної панелі і відеодомофону підключаємо електромеханічний замок за допомогою БУЗа. Після того, як контакти були з'єднані і пропаяні, можна кріпити викличну панель.

Після закінчення роботи необхідно перевірити якість підключення і роботу пристроїв.

Оглядаємо проводку всередині приміщення

У місці встановлення домофона, необхідно перевірити кабель для підключення домофона. Силовий кабель зазвичай виводиться в щиток, на окремий автомат або з підсвіткою в коридорі, і використовується для живлення домофона.

З інструментів, при собі маємо шурупокрут, кусачки, ізоленту, комплект кріпильних матеріалів для встановлення домофона на стіну, комплект конекторів, інструкцію і безпосередньо пристрій, наприклад, 4-дюймовий кольоровий домофон.

Робимо необхідні отвори для кріплення домофона до стіни і підключаємо його до викличної панелі.

Встановити домофон і викличну панель не так уже й складно, достатньо докласти деяких зусиль і залучити мінімальний набір інструментів. Якщо ж ви, з якихось причин, не хочете проводити встановлення обладнання самостійно, можна звернутися до нас. Ознайомитися з нашими цінами на дану послугу ви можете тут.

Компанія «Домофонні системи» успішно працює на ринку з 2001 року. Увесь цей час ми займалися встановленням різноманітних систем охорони, домофонії, відеоспостереження та систем контролю доступу. За цей період у нас накопичилося значна кількість дипломів, нагород і подяк. Звернувшись до нашої компанії, ви можете розраховувати не лише на бездоганний сервіс, а й на якісну консультацію. Наші спеціалісти з радістю дадуть відповідь на ваші запитання. Звертайтеся до нас будь-яким зручним для вас способом.

Також ви можете переглянути відео на нашому каналі!

Безкоштовна консультація

Отримати консультацію нашого фахівця ви можете по одній із зручних для вас форм спілкування:

+38 044 361 55 56 +38 098 907 55 44